Ontwikkeling

Eggerding palletiser - 1.jpg

Was Eggerding voorheen (van oorsprong) puur een opslagbedrijf, met alle logistieke kwaliteiten van dien (specialisten in laden, lossen, verpakken en distributie), door zich meer en meer toe te gaan leggen op bewerking, werd hier een hoogwaardig technisch proces aan toegevoegd. De bewerkingsprocessen waar Eggerding zich in de loop der jaren in is gaan specialiseren, bestaan onder meer uit breken, zeven, drogen, malen en microniseren (fijnmalen).

In eerste instantie werd voor het bewerken naar samenwerking gezocht met bestaande maalbedrijven. Omdat het malen van mineralen echter een specialistische bezigheid is, die veelal wordt uitgevoerd met 'in house' ontwikkelde apparatuur, was het erg moeilijk om goede partnerships te vinden. Er ontstonden dan ook al snel plannen om dit proces zelf te gaan ontwikkelen. De hiervoor noodzakelijke kennis werd gevonden in Duitsland en in 1984 werden de eerste molens in Amsterdam in bedrijf genomen.

Door ervoor te kiezen om zelf te gaan bewerken, zette Eggerding een grote stap in de ontwikkeling van het bedrijf. Er ontstonden nu mogelijkheden om ook andere grondstoffenstromen in de richting van Amsterdam te trekken. Met een grote groei van het productenpalet als resultaat.

top top